kto pozná Božiu myseľ?

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Beztriedna spoločnosť v budúcnosti

Takmer pred 2000 rokmi, keď bol na zemi Ježiš, bol položený základ pre takúto beztriednu  spoločnosť. Ako základ pre takúto spoločnosť, Ježiš dal svoj život ako výkupnú obeť za  všetkých ľudí.

Aby Ježiš ukázal svojim učeníkom, že by sa nemali vyvyšovať nad svojich spoluveriacich,  povedal: „Vy sa nedajte nazývať Rabbi, lebo jeden je váš učiteľ, kým vy všetci ste  bratia.´ (Matúš 23:8–12)

Považovali sa raní kresťania za rovnocenných? Tí, ktorí pochopili zmysel Ježišovho  vyučovania, sa za takých považovali. Pozerali sa na seba ako na rovných vo viere a dávali  to najavo tak, že jeden druhého oslovovali ´brat´. (Filémonovi 1, 7, 20)

Niektorí však môžu povedať, že ideál rovnosti je v rozpore so skutočnosťou, že v  predkresťanskej dobe Boh urobil Izrael svojím zvláštnym národom. Ale zámerom nebolo  postaviť ich na piedestál. Malo to slúžiť na ´požehnanie všetkých národov´.

Jehovovi svedkovia sa v súčasnosti snažia žiť podľa biblických zásad. Vedia, že  spoločenské triedy nemajú v Božích očiach žiaden význam. Preto nemajú triedu duchovenstva  a triedu laikov a ani sa nerozdeľujú podľa farby pleti či majetku.

Samozrejme, rovnosť neznamená absolútnu uniformitu. Muži a ženy, starí i mladí, všetci  majú miesto v tejto kresťanskej organizácii, ktorá zahŕňa ľudí mnohých rás, jazykov a  národností, ako aj ľudí z rôzneho ekonomického prostredia. Ako jednotlivci majú rozdielne  duševné a telesné schopnosti.

Triedne rozdiely sú výsledkom toho, že ľudia sa usilujú vládnuť si sami namiesto toho, aby  prijímali Božie vedenie. Čoskoro však Božie Kráľovstvo preberie vládu nad touto zemou a  bude riadiť jej každodenné záležitosti.

Pominú všetky dôvody na vystatovanie sa domnelou nadradenosťou. Už nikdy viac nebude  dovolené, aby triedne rozdiely rozdeľovali celosvetové bratstvo ľudí!


kultúra a spoločnosť | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014